fredag 31 augusti 2012

SISTA DAGEN Så var det dags för sista dagen i sommar månaderna. Lite lyxigt att vara ledig och kunna göra vad man vill av denna dag, jag startade med att gå en härlig morgonpromenad ett lätt regn och 15 plusgrader det kändes skönt och befriande, man tänker så bra när man går också.
Jag har haft en fantastisk sommar med många utflykter men att välja en bild ur alla dessa var svårt, men jag valde denna för den får mej att tänka på en kär vän som en gång i tiden hade en kanin som var han väldans kär. Jag har sätt så mkt på alla mina utflykter allt från fina miljöer till hantverk som inspirerar mej, snart kommer den mörka tiden då jag blir sugen igen att plocka fram symaskinen och annat pyssel. Resten av dagen ska avnjutas på följande sätt lunch med fin fina väninnan, sen en tur till gymmet och slutligen handling för det är ju fredag och dags för fredagsmys.

onsdag 29 augusti 2012

Nu är det slut på sommarlovet! Vi har varit iväg med jobbet till Vadstena, vilken gullig liten stad, hit måste jag åka nästa sommar.
Jag älskar vatten och Vättern ligger ända in i stan.
Det finns ett slott som Gustav Vasa lät bygga
Många kyrkor tex.Klosterkyrkan som Heliga Birgitta fick en vision om att bygga på 1300 talet det är spiran som ni ser i bakgrunden, tyvärr så fick hon inte se den färdigställd, utan hennes dotter fick färdigställa den.
Det är bara gammal bebyggelse i innerstaden.
Insidan på Klosterkyrkan

torsdag 16 augusti 2012

NERJA !
Så har vi varit en vecka i det gulliga Nerja i Spanien, otrolig värme och god mat och bara få rå om varandra i en hel vecka det är inte fel.
Balkong Europa.
Mysiga stränder.
Vi har ätit så mycket god mat denna vecka.
Vi har sett så mycket fina blommor och träd, alla apelsinträd, bananer och avokado mm gör en helt övertygad om att det är där man skulle vilja bo och odla i framtiden och se Benjaminfikus växa som ett helt träd gör mej helt övertygad om att man har ingen lust att odla krukväxter längre som bara står och lider i vårt inomhusklimat.
Men detta är nu bara ett minne blott, men ett underbart minne som jag kommer bevara djupt i mitt hjärta.

lördag 4 augusti 2012

HÄRLIG DAG Solen har skinit mest hela dagen i Uppsala, helt underbart. Började dagen med fotboll på fm, det var blåsigt på landet och man var glad för jacka. Det var min fina dotter som spelade, med nr 9 på ryggen förståss.
Efter matchen blev det en runda i stan, betydligt varmare.
Söt grind, jag är lite fascinerad av grindar tror jag allt, titta noga det är katter på grinden.
Ett sött litet café på övreslottsgatan.
Vackra Domkyrkan
Vackert varigerat träd i universitetsparken
Så fin gammal vattenpump som fungerar, står utan för Upplandsmuseet. Behöver jag säga att jag är nog ganska förtjust i min stad.
Dottern har hittat godaste fika och matstället dom serverar pannkakor, ligger på svartbäcksgatan, det kanske inte ser så gott ut men jag lovar det smakar himmelskt . Nu skiner solen från en klarblå himmel och jag känner mej nöjd med en fin dag, det är alltid lika fint att få umgås med världens finaste dotter.

fredag 3 augusti 2012

MINI UTFLYKT !

Jag känner värme, bestämmer mej för att gå på utflykt.

Inhandlar pocketbok, wienerbröd och cola sen bär det av mot Botaniska trädgården och mitt favorit ställe.
Det är tryckande varmt ute, skönt.




Slår mej ner på kullen och hugger in på matsäcken, hinner känna hur jag trivs och hur skönt det är att sitta och läsa och solen tittar fram och värmer mina ben, strax efter kommer åskan och det kommer svala vindar jag tvekar ska jag sitta kvar eller vända hem, det är ju lite otäckt endå med åska när man är ute. Tar det säkra före det osäkra och går raskt hem.

Det mullrar men jag ser inga blixtrar, men det känns som snart öppnar sig himlen, väl inkommen på min gård så faller stora tunga droppar och jag springer in, när jag kommer in i lägenheten och tittar ut så är himlen ljus och inget regn, strax där efter kommer lite sol.


Känner mej lite lurad, men försöker se det så att det är nån mening med allt, plockar upp min kasse med dagens fynd en underbar doftande Peaceros, en liten bukett lavendel och en vacker sten och så dom inhandlade böckerna.

Ja nu skiner solen igen och jag ler åt vädret. 

onsdag 1 augusti 2012

1 Augusti och tacksamhet.

Oj vad sommaren springer på, nu går vi in i den sista sommarmånaden för detta år, måste säga att sommaren har varit lite speciell i vädret denna sommar.

Men jag vill inte va den som klagar, mullbären mognar och det ligger fullt med små bär på balkonggolvet som jag trampar in med och ger alldeles fullt med mörka fläckar överallt.

Och man får inte glömma att även om vädret inte är så kul och det regnar nästan varje dag så kan man ju njuta endå, när jag var på väg hem från träningen i dag gående och det kom en ordentlig skur så hamna jag under ett stort träd tillsammans med två andra tjejer och medan jag stod där så tänkte jag att dessa små stunder som man måste ofrivilligt stanna upp inte är så dumma, jag passade på att lyssna på deras samtal och jag hann även njuta av allt runt om kring som jag såg när jag stod där.

Och vad för gråta över att jag bara fick bada en gång denna sommar, det gör ju denna enda gång till nåt så mer speciellt och oförglömligt och helt underbart.





Ju mer vi surar över allt desto mer eländigt blir det, jag hoppas dom åter stående veckorna av denna sommar ska bli lika underbara som det har varit hittills ja kanske inte på väderfronten men på det personliga planet, kom ihåg att det blir vad du gör det till.



Dessa två gör att jag varje dag är tacksam för mitt liv.

Okej det blev lite väl socker sött inslag men det var så fullt av allt detta i mitt hjärta så jag var bara tvungen att få skriva av mej.
Hälsningar från en glad och tacksam tjej.