tisdag 31 juli 2012

Ulriksdalsslott och handelsträdgård !


En liten pärla norr om Stockholm, man får två utflykter på samma gång.



Charmiga trädgårdsmöbler fanns inne på orangeriet vid slottet, älskar dessa.


Gulligt litet hus som ligger precis vid vattnet, det är ett fint promenadstråk som går efter vattnet mellan handelsträdgården och slottets baksida.
 
En pytteliten strand finns där också om man är lite sugen på ett dopp.


Handelsträdgården har massa saker och växter att handla men även självplock av blommor och grönsaker.

 

Mycket fikabröd att välja på inne på handelsträdgårdens fik.



söndag 22 juli 2012

HELG med stora bokstäver

Vilken helg jag haft, äntligen kom solen och lite värme. Lördagen var vi och mös på Djurgården i Sthlm. det var perfekt väder och vi promenerade runt i timmar och fikade och bara mös.
Vi började med att gå in i den blå porten längst ner på Djurgården på vänstersida och promenera nedanför skansen och sen tog vi en sväng in på Rosendalsträdgård, efter det gick vi rakt över till Waldermarsudde där vi intog en god lunch i kaféet strax före slottet.

Jag blev beskylld för att fotat Poseidon bara för hans rumpas skull, och jag måste medge han har en enormt snygg sådan = )

 Fina hus och gränder finns både här och där.

Vad vore Stockholm utan sitt vatten.

Kungsträdgården en lördagskväll, full med folk som bara  sitter och hänger.


Söndagen blev inte sämre den, vi var på Mammas och hennes mans land och jag badade jo det är sant! 20 grader i vattnet och 20 grader i luften så skönt var det, låg och glötade riktigt länge. Tyvärr brukar det bara bli ett dopp per sommar.

Sen var det skönt att krypa in i en varm tröja.

onsdag 18 juli 2012

Sy pyssel!

Jag har letat efter en super tunn sommarklänning att ha med på resa till varma ställen, inte hitta jag någon att köpa.

Då blir det till att gräva i garderoben, detta var vad jag hittade.





Jag funderade men insåg att det enda som egentligen behövdes var att ta bort ärmarna.



När jag hade sytt kantband runt ärmhålen på klänningen som tog fem minuter så insåg jag att jag var allt lite sugen att sy det var så länge sedan jag sydde,  då tog jag en titt i pysselhögen och hittade lite lappar och ett broderi som jag sydde ihop till ett glatt kuddfodral.

tisdag 17 juli 2012

Solen skiner!

Just nu skiner solen i Uppsala = )

Jag sätter på mej nya bikinin och pressar en stund på balkongen.

I går så passade dottern och jag på att gå och fika, bredvid där jag bor ligger stabyprästgård där driver hembygdsföreningen ett enkelt sommar fik med hembakat bröd.



 
Vi tog en promenad till city efter fikat, det är så fint på vissa platser i Uppsala.

I dag på eftermiddagen så har jag haft syrran på fika, tack för en trevlig stund.

måndag 16 juli 2012

Man ska ha tur!

Vädret är ju inte nådigt denna sommar nog om det, i går när regnet öste ner hela eftermiddagen så var vi i Märsta för lite shopping, på vägen hem så försvann regnet och vi hade bara 6 km till det lilla pittoreska Sigtuna.

Vi fick en härlig kvällspromenad efter vattnet och i det lilla centrumet, jag njöt i fulla drag att få gå där med min bästa vän och  små prata och titta på hus, när man lyckas pricka in en sån stund i den härliga sommarkvällen så känner jag mej så otroligt lycklig och det känns som man verkligen utnyttjar dom fina stunder som är så få denna sommar.

Tänk att komma hem till denna grind varje dag det skulle inte göra ont.

Gillar skapar glädje med lekfullhet, denna grind är så rolig.

Det var så många fina hus så man blev helt sugen på att flytta dit på studs.

Ja nu regnar det igen i Uppsala och jag tror jag ska krypa ner under täcket och läsa min bok för av nån anledning så får man inte lust till så mkt annat när det är sånt här väder.

torsdag 12 juli 2012


Fyll picknickkorgen och ge dig ut

MAT & DRYCK: Har det inte blivit av tidigare i sommar så är det hög tid nu. Fram med picknickkorgen, fyll på med goda smårätter och lite plock och stick till stranden eller bara ut i naturen.

Underbart när den egna lokaltidning skriver detta i sin nättidning när regnet öser ner och det åskar,
dom kanske skulle kolla väderleksrapporten innan.

 


Jag har fått sätta på ett litet regn skydd på min lilla balkonglåda som sitter på utsidan av balkongen, annars lär taklökarna börja ruttna dom som vill ha varmt och torrt.

Jag gillar taklök, har fyra olika sorter och det blir så snyggt när dom har fyllt en hel kruka. Nu är jag uppe i femkrukor och två med sådana som bara står och väntar på att bli en kruka tillsammans så småningom.
Jag tycker det är så läckert när krukan är helt fylld av taklök, denna har nåt år på nacken tror jag planterade den 2010.

Förövrigt så är jag väldans glad att jag hann iväg till gymmet innan regnet kom för man blir lite avslagen och slö när det är tråkväder, nu så ska jag roa mig med att tvätta lite och läsa en godbok, det är lite mysigt och ligga och läsa med balkongdörren öppen eller sitta inlindad i en filt på balkongen för den delen också med en kopp the, man måste ju göra det bästa av eländet.

onsdag 11 juli 2012

Grått !

I dag så är det svensk sommar, 17 grader, små blåst och regnet hänger i luften.

Jag längtar efter sommar med värme, sol, cykeltur, picknick och långa promenader i ljumma kvällen.

Så vad gör man då när det inte är så JO man sätter på sig lite varma kläder och slänger sig på cykeln en då!

Det gjorde jag och min cykeltur ledde mej till ett koloniområde som heter Tunakolonin.

Ingen aktivitet i regn tungt väder, tyst och stilla.
Vad för inte lite rosa detaljer.
Stiligt och välskött.

Skulle jag ha en glad grind, ja vad för inte.


Vackra välmående rosor.
 

Kände när jag var i detta område att här skulle jag vilja ha en stuga, hittade ett som såg ut att behöva en ny ägare en som är full av energi och som bara längtar efter att sätta spaden i jorden.

Om det är någon som vill ge bort 350-500 000 så tar jag tacksamt i mot för i detta område så går dom på det, vojne vojne det är ingen billig sak längre att köpa en kolonilott på nåt sätt verkar vi ha kommit långt ifrån syftet som var från början med att ha en kolonilott, att man skulle odla sin egen mat så man kunde dryga ut matkassan.

tisdag 10 juli 2012

Turist i sin egen stad!

Nu när jag är ledig igen så passade jag på att leka turist på hemma plan, men det blev inte så mkt av dom riktiga turist ställena utan vi strosa mest bara runt i city, ganska många affärer också.

 Om man vill kan man ta en tur med blåtåget men så långt gick vi inte i turistandet, kanske en annan gång.

Men en tur till Godsmagasinet blev det, jag älskar det stället, jag skulle kunna göra av med hur mkt pengar som helst där, det finns så mkt fint och läckert att köpa allt från fina kläder, keramik, smycken till roliga prylar och ett mysigt café 
 Dom här fina cement plattorna skulle jag vilja ha det är groddblad i mönstret, så läckra.

Skinnväskor i glada färger och stora så en kvinna får i allt som vi bara måste ha med oss.

Dottern hittade ett kort spel med annorlunda  frågor, väger blåvalens tunga mer än en bil sant eller falsk?
Jag lärde mej att tungan kunde väga 1.3 ton , tänk er att få en slick av den.




Och inte skulle det vara så dumt att ha en turkos spillbunke i keramik när man ska vispa ihop pannkakssmeten, fina saker som man blir glad av.

måndag 9 juli 2012

Regn och åter regn!

Vad ska man säga om denna sommar, förra sommaren var bra i Uppland då hade södra Sverige sådant här väder så vi får hoppas att ni stackare slipper det i år.
Just nu regnar det ganska bra och tempen sjunker till 18 grader från 20.Men frågan är om vi ska klaga eller inte i väst Afrika är det så svår torka att människorna och djur dör, hos oss frodas växtligheten ganska bra mellan alla regnskurar men i ett så kallt och mörkt land som vi lever i resten av året så behöver vi denna period med långa sommar nätter och ljumma dagar.

Alla stackare som har tagit sina familjer med sig och dragit ut på semester nu sittandes i en husvagn eller stuga nån stans i obygden, jag mins sommaren när jag var ca 13 år vi hade lyckats övertala min pappa att hyra en husvagn och åka neråt västkusten en Polar 470 tror jag den hette annars ville han alltid uppåt svenska fjäll,
Det var sånt här väder och vi var osams och allt var bara elände kommer jag ihåg.

Tacka vet jag sommaren efter då jag som 14 åring fick åka på min första utlandssemester till Italien, med sol och bad.
Lite chock blev det allt för den lite blyga blonda tösen som helt plötsligt befann sig i dom galna männens värld med uppvaktning var man än befann sig, stackars pappa, men jag hade ständigt min tvilling bror vid min sida så det var lugnt när vi sittandes i baren intog brorsans Cappuccino.

Nu måste jag erkänna att jag är otroligt glad för att vi har bokat in en vecka med sol och bad i Spanien i aug, först var jag lite orolig för att det skulle bli alldeles för varm men nu så kan jag inte känna någon sådan oro längre nu vill jag bara bort till sol och bad. 

söndag 8 juli 2012

En kväll på stan !

På stan jag drev tills jag såg dej, med en grabb i en bil av senaste års modell bilens lack den glänste och kromet blixtra i dess nos, när jag stod där stum och tänkte : hur enkel är min lilla ros.

Tack kära bror för att du för alltid har präntat in dom orden i min hjärna.

Ett av dom  gulligaste husen i stan ligger på gatan som går parallellt med den gamla kyrkogården i Uppsala.


 Middag intogs på den galna Thai restaurangen Koh Phangan på Övreslottsgatan.
Det blinka och lös små lampor överallt och sen så blev det världens åskväder då allt blev tämligen svart och åskan mullrade väldigt högt.
Vi åt i uveljus så allt fick lite konstig färg, men jag såg väldans blond och brun ut.
En rolig restaurang som måste vara perfekt för barnfamiljer, med mkt god mat.

 
Kvällen avslutades med bio, vi såg Nathalie en bra film som även innehöll lite lagom med humor, passar både tjejer och killar.


Det var en helt underbar kväll på stan alldeles vindstilla med en 25 grader när vi kom och 20 när vi gick hem.

onsdag 4 juli 2012

Balkongen!

Nu har det satt fart att växa riktigt bra i sommar värmen.

Solrosbebisar som ska blomma i rött, ska bli kul och se hur dom utvecklas i kruka.
Årets första Jordgubbe är färdig, ingen jordgubbe är som den allra första som man får på säsongen den har man följt från den blomma tills den börjar rodna och slutligen klar, den spar jag till någon väldigt speciell person som är mej väldans kär.

Spindeltaklöken blommar så sött.
Dom första tomaterna får vi vänta lite längre på detta är en söt liten gul sort, tack min fina vän Anita som fast du inte själv vill ha denna sort sådde några ändå.