tisdag 30 november 2010

Morgon stund har guld i mun

Jag har en riktigt skön fm i dag först en skön varm dusch och sedan en mysig frukost.

Efter det så tog jag och rörde ihop lite muffinssmet till Öppnaförskolan som jag har på eftermiddagen.

 Nu sitter jag och myser i kökssoffan med min stora kära Nisse katt i knä, han är lite mammig i dag.

Äntligen har en av mina söta små damer fattat galoppen första ägget.
Det är så litet och fint, på andra bilden ligger det bredvid ett ägg från en höna som värper fullstora ägg.

Hoppas resten av dagen blir lika bra.

måndag 29 november 2010

Trägen vinner

När jag första gången såg ett fat i luffarslöjd så var jag fast det var så snyggt tyckte jag men jag var också helt övertygad om att det var jätte svårt att göra.

Här om dagen när jag såg en bild på det igen så fick det mej att prova i alla fall, jag studerade bilden noga och sen satte jag igång.

Fem timmar senare så var det klart men även mina fingrar och armar var nu färdiga för som ni ser så hade jag bara för tjock tråd hemma.



I går när jag var på julmarknaden så fick jag åka hem efter drygt en timme jag hade värk i hela kroppen och frös men efter att sovit sen gårdagens eftermiddag till dagens fm så är jag så pass bra igen så jag kan åka till jobbet i dag.  = )

söndag 28 november 2010

Uppsalas julmarknad

Jag blir så besviken på denna stad, det var lite stånd här och där och inga mängder precis.
Stackars dom som står där och fryser och försöker sälja sina saker, nästa år kommer många besvikna inte åka dit och så har vi snart ingen julmarknad kvar
 i Uppsala på första advent.





 
Det här ståndet var fint och mkt arbete runt.

Inne på hemslöjden fans det mkt fint.


Den här lilla korgen skulle jag villa ha.

lördag 27 november 2010

Ingen julmarknad men Chili

Jag har inte anmält mej till nån julmarknad, känns lite konstigt när man ser alla andra slöjdare fara ut på marknader nu, men jag är lite irriterad på arrangörerna som ska ha så mkt för att man ska stå på julmarknad första advent  runt 1000 lappen. Då får man sälja otroligt bra för att man ska få några pengar med sig hem.

Jag har i dag tagit av mina chili på min planta, jag har inte vågat smaka dom ännu för jag ska ha en ganska starksort.                                                          
                                                               



Jag tänkte gå ut och hugga mej en gran i min skogsbacke i dag men då skrek dottern rakt ut INTE NU, vi brukar alltid ta in den några dagar före jul och så ska det vara.

I morgon ska jag i alla fall gå med min kompis på julmarknaderna i Uppsala city.             

fredag 26 november 2010

Seg dag.

När jag hade jobbat klart och hade hela eftermiddagen ledig så tror man att man ska använda dagen till nåt bra, men nej då,jag kom hem till en sjuk dotter så  hon och jag låg framför tvn hela eftermiddagen snacka om att jag känner mej slö. men det var ganska skönt jag tror att man ska lyssna på sin kropp.
Det som är trevligt med att ha en sjuk stor dotter är att då får man ha henne hemma en kväll annars är hon knappt det.                                                   

Sen lagade sonen och jag tacos till middag. och nu har mannen åkt och jobbat natt.


  Jag älskar dessa strumpor från Marimekko det är mina favoriter men jag skulle så gärna vilja ha dom som strumpbyxor är det någon som vet om dom har funnits till vuxna, jag har aldrig sätt dom till mer än barn.Är det någon som kan tipsa om någon bra hemsida jag har goglat på Marimekko men inte hittat nåt bra.  Jag har lyckas få ett understryknings sträck men vet inte hur jag ska få bort det så ni får låtsats att ni inte ser det = )                                                                         

torsdag 25 november 2010

Lönedags

Äntligen så var det dags för lön så efter jobbet så var jag och en hel del Uppsala bor och handlade, men nu slipper man det i morgon så då kan man ju åka hem direkt och ta fredagsmys redan på eftermiddagen i morgon.


Jag köpte några hyacinter så nu har jag satt ut dom i huset, så nu kan julen få börja.

onsdag 24 november 2010

Städa städa varje .......

I dag har jag ledig dag och har städat fem timmar.

När jag hade städat tyckte jag att jag kunde pynta lite också, men upptäckte att jag inte vill ha nästan nånting av det gamla.
Den gamla men ommålade staken måste jag alltid ha, den tänder jag på julaftonskvällen.

I fönstret i vardags rummet så åkte hjärtat upp det är fint, men det tog bra stund innan jag kom ihåg att jag hade det. = )

Efraem måste komma fram han är gammal och trogen oss.

Jag älskar änglaspel och har några nyare modeller men familjen skriker raktut när jag sätter i gång det gamla hederliga men det ska alltid tändas på julafton så det så. Min dröm är att köpa ett stort för kronljus men  när dom kommer ut på Tradera så blir dom super dyra.
I morgon är det lön och denna gång är det tomt i plånboken dagen före men när dom nya pengarna kommer ska jag köpa julblommor  massa hyacinter.

Ozzy min katt är tokig i huvudet han älskar stoppnålar och i dag hade jag glömt nåldynan framme, helt plötsligt hörde jag honnom frenetiskt tuggande på något och en stor stoppnål med lång sytråd hade han i munnen.
Jag törs inte tänka på vad som kan hända om han skulle lyckas svälja det, det blev en strid om nålen och han bet mej hårt i tummen så jag sitter med bandage nu det tog på utsidan och en stor flik åkte upp men det var bra då kunde jag spola massa vatten på.

tisdag 23 november 2010

Tre i rad.

Jag älskar att måla små gubbar, så i dag gjorde jag ett tre i rad spel med  jultema. Fast det är ingen som vill spela med mej  = (
dom tycker jag är usel fast dom vill inte förlora tror jag.


Jag har gjort ett helt gäng med olika genom åren, här är några.



Jag har gjort ett fia spel också förut med olika djur.

Jag hade en härlig eftermiddag på Öppnaförskolan med massa barn och vuxna vi hade en mysig sångstund och så fika vi med saffransbullar och pepparkakor.

Nu är det kvällsmys framför brasan igen.

måndag 22 november 2010

En helt vanlig måndag

Ja kära ni som orkar läsa mina inlägg i dag har det varit en vanlig måndag, man är seg och sitter med datorn på fm. sen for jag till mitt älskade jobb strax efter 12. och träffade miniorgruppen det är barn i 1-2 an och dom är så gullig.
Vi hade julpyssel i dag och det känns lite tidigt men dom går bara nästa vecka också sen har våra grupper jullov på kyrkan.

När jag kom hem så åt jag och barna lite mat och så blev det egen tid, barna är stora och försvinner på sitt.
Jag har suttit och läst lite Bloggar och så har jag det så skönt, drack kaffe och myser i soffan framför kakelugnen i allrummet med många tända ljus. jag känner mej helt lugn och tillfreds.

Halv åtta kom mannen hem,  först blir man störd i sin mys stund men sen känns det okej.

Ps. min oro för att jag skulle höra min tupp gala var bara obefogad oro, det hördes super lite genom golvet.

söndag 21 november 2010

Flytt

I dag tog jag tag i hönsproblemet, vårat hönshus duger inte för vinterboende så jag fick hjälp med att få in hönsen i ett rum i källaren som vi inte använder vi byggde en bur i ett hörn. (Våran källare är inte ordning gjord)

Kan man ha burfåglar inne så kan man ha tre små dvärghöns också. Det blev inte så stort men jag tror det är betydligt bättre att slippa kyla fukt och möss så jag är glad för hönsens skull.

På eftermiddagen så var vi iväg och tittade på fotbollscup dottern skulle spela så nu är vi hemkomna och ska mumsa på varma mackor.

lördag 20 november 2010

Fusk

I dag har jag varit på stan och handlat, då såg jag en kopia av mina urläckra Dr.Martin dom var i plast och kostade 300 kr nånting Fy och Blä.

Jag har sedan på eftermiddagen gjort en julklapp som jag blev jätte nöjd med men jag kan inte visa den före efter jul tyvärr det känns tråkigt att man inte kan visa det man gör nu.

Nu kommer Så mycket bättre så jag måste rusa till Tv. ha en bra kväll.

fredag 19 november 2010

Glatt överaskad

Mamma sa här om dagen att hon hade fått tyger mm från sin syster,  i dag var jag förbi och hämtade när jag en då skulle in till stan och vaccinera min katt.



                                                                     

En hel låda med typ möbeltyger som hon har sytt kassar av som hon kallat för Tecklakassen.

Ha bra saker.

En hög med fodertyger och lite andra tyger, så fick jag en bit på ca en halvmeter grått ylletyg det var så fint och en lite mindre bit vinrött ylletyg,

Jag kan bara säga att sånt här drömmer man bara om att man ska få så tack snälla moster.

Jag fick även en trädgårdstidning av mor min för jag har namnsdag i dag och i kväll så ska jag och mannen bort och träffa våra goda vänner så kan dagen bli bättre, jo men visst jag ska ju träffa syrran och gå på promenad också.

torsdag 18 november 2010

4 gånger 5

Dagens bild 4 ljus i mörkret.

Jag har fått en utmaning av jagblommar.blogspot.com som handlar om 4.

4 Tv program: Ha det blir lätt Bonde söker fru,  Robinsson, Så mycket bättre och  Halv åtta hos mej.

4 saker jag gjort i dag: jobbat, eldat, lagat lunch och gosat med katten.

4 saker jag längtar efter: Inspiration, våren, fred på hela jorden och kärlek.

4 saker på önskelistan:  Renoverad källarvåning, glasuterum, att sonen börjar jobba och en skön ny säng.

4 saker jag hatar: elaka människor, krig, sjukdomar och folk som låter sitt dåliga humör gå ut över andra.

Jag hinner inte skicka vidare denna utmaning för det tar lite tid för jag måste då lära mej hur man länkar vidare, jag vet jag är super dålig på datorer och hur bloggen funkar.



Nej nu ska jag snart åka och jobba pass två för denna dag så ha det bra.

onsdag 17 november 2010

Barndomen gör sig påmind

I dag har jag ledig dag och det måste tyvärr bli en städdag, om jag inte damsuger och plockar undan 2-3 gånger i veckan så blir vårat lilla hus ett bombnedslag.

När jag tittade i en låda så hittade jag en tidning som jag sparat, kommer ni i håg lyckoslanten som dom delade ut i skolorna. jag har en tidning från -57 den har jag hittat för jag är född -63.
Jag älskar framsidan på den,  inuti så är det bara sånger i denna.


Visst är den söt.
Undrar om jag ska rama in den men jag är lite rädd för att färgerna ska blekas. 

Man får göra det så mysigt som man kan när man har städdag och jag ska ju inte stor städas, just nu kom min stora goa Nisse katt och hoppade upp i knät,  jag ska koka mej en god kopp kaffe och tända en brasa när min lilla kisse ledsnar på att tula.
Hoppas ni alla får en bra dag och glöm inte att det är bonde söker fru på Tv i kväll = ).
( jag vet att det är tönt varning men det kan inte hjälpas )

tisdag 16 november 2010

Nu ni

Jag har bestämt mej att nu är det dags att börja träna för ska kroppen hålla även när man blir gammal så finns det ingen återvändo nu.

Men jag ska börja 1 jan för då får jag nya friskvårds pengar på jobbet så fram till dess får jag fortsätta promenera.

Idag så var jag och köpte tränings kläder mm.

Alla som känner mej vet att jag inte tränar så ni förstår att för mej är detta en stor sak, men jag gillar att jobba med kroppen så jag ser faktiskt fram i mot att gå på gym men ska även gå på gympapass.
Mitt mål är att få en fast kroppshydda till sommaren för jag har som tur är inte problem med övervikt.

måndag 15 november 2010

Måndag

Så har en dag till gått och det är bara kvällen kvar, och vilken dag sen.............. i Uppsala har regnet öst ner halva dagen sen har det varit snöglopp för resten.

Jag har verkligen problem med mörkret, jag blir sittande varje kväll utan lust att pyssla med nånting.
Det är problem för en som inte känner sig nöjd om jag inte har fått nånting gjort men jag måste lyssna på mej själv och följa det som kroppen känner så är det bara så därför sitter jag mest framför datorn på kvällen och surfar runt hos andra bloggare och så tittar jag på Tradera.

Jag läste på Aftonbladet att det var nåt företag i Norge som tvingade kvinnor att bära rött armband när dom hade mens för att det skulle vara okej att få gå oftare på toa, ja hå hå ja ja vad ska man säga dum dummare dummast.

I dag har jag inte druckit något kaffe det har jag glömt undrar om jag kommer sova bättre då?

Nu har jag i två dagar undvikit kolhydrater undrar om jag klarar att leva en hel vecka utan pasta, potatis, ris och vitt bröd det får tiden utvisa men är man bara lite envis så måste det gå.

söndag 14 november 2010

Städning fysiskt och psykiskt

I dag har jag tagit en skön promenad med syrran sen fika vi och pratade det var många bra samtal och det behöver man verkligen tack bästa syrran.

Sen tog jag tag och gick igenom mina arbetes saker som jag använder när jag jobbar med metallslöjd.



Allt detta har jag haft samlat i en plastback huller om buller och då är det inte lätt att kunna skapa nånting.

Väldigt ofta så blir det så här för mej och då tappar jag all inspiration, det börjar med ordning och reda och sen efter man samlar på sig mer och mer habra saker så fyller man bara på lådan.

Men nu är allt uppsorterat igen så nu kan jag någon dag sätta mej ner med allt material igen och förhoppningsvis börja skapa igen.

Jag ser fram i mot jullovet då ska jag pyssla med både hård och mjuk slöjd.

lördag 13 november 2010

På stan jag drev tills jag såg dej

Hej hopp i lingon skogen i dag är jag glad. Min kompis som jag inte pratat med på några veckor ringde vid 11 och fick mej att kliva ur sängen.

Vi tog en sväng på stan ihop. Och gick och små shoppade.

Jag köpte två meter svart bävernylon för jag ska sy en svart jacka till mej på jullovet, jag är så förtjust i min rosa men vill ha en lite mer diskret när man går på stan tex.

Jag hittade denna julgran på Indiska och kunde inte låta bli att köpa den.

När jag kom hem från stan så började det skymma och det kändes som man ville in i värmen och mysa men först var jag tvungen att plocka undan och damsuga lite för jag vill ha det fint runt omkring mej, mannen tyckte jag var lite jobbig som inte kunde låta bli och komentera att han bara gick runt i röran utan att brysig.

Nu hoppas jag att jag får en skön kväll och kan känna mej tillfreds.

fredag 12 november 2010

1984

När jag fyllde 21 år så fick jag en fin present av min syster, ett collage hon hade gjort några och givit bort i födelsedags present så jag tror att det var så att jag önskade mej ett och fick då detta.

Temat på collaget var Jag, och när jag tittar på det så ser jag att mycket stämmer ju in fortfarande ja jag tror faktiskt allt. (oroväckande mycket pojkar med på collaget = ) men det är väl aldrig fel med söta pojkar, mer säger jag inte)

I vänster hörn kan man se en blå parfymflaska och det är fortfarande min parfym, har försökt att byta sort men det går inte alla andra blir fel.

Och här är jag själv 11 år gammal om jag mins rätt.
Jag har väldig rotation på tavlor mm så i bland blir dom liggande i ett skåp i flera år och det har denna gjort men nu så är den framme igen 
i mitt hörn i vardagsrummet jag tycker den passar här.

torsdag 11 november 2010

En kapad kamera

Jag hade min kamera med på jobbet idag, det var någon av barna som lånade den och tog lite bilder utan min vetskap.

Jag och några härliga tjejer



Min jobbar kompis i denna grupp.

Det var faktiskt kul att hitta bilder i sin kamera som man inte tagit själv, synd att dom andra bilderna var suddiga.

Kvällen ska jag tillbringa på innebandymatch det är derby mellan våra damlag i stan som ligger i samma serie.

En dag kvar på arbetsveckan just nu är jag trött av mörker och kyla så det finns ingen inspiration att skapa något och det känns synd.

onsdag 10 november 2010

Dragspel

I dag har vi haft sopplunch och då var det en musiker som kom och underhöll han hette Staffan Klingsborg.


Det här är ett riktigt proffs så det var så kul att sitta och lyssna och vara med och sjunga när han underhöll.

 
Dragspelet var så fint utsmyckat.

Nu ska jag sitta och njuta framför brasan till kl.20.00 då ska jag se på bonde söker fru, jag medger att det är lite töntigt men jag kan inte låta bli.

tisdag 9 november 2010

Snö och åter snö

Ja så kom vintern till Uppsala också.
Jag tittade ut från fönstret på jobbet och då hade vi 30 Domherrar utanför på gräsmattan det var en häftig syn.

Jag gillar inte detta väder med snö och hård blåst.

Mannen sätter på mina vinterdäck i kväll.

Jag har lagat den godaste matpajen till middag.

Nu ska jag sitta framför brasan hela kvällen.

Puss och kram skumbanan, det säger vi på jobbet. ( man blir lite barnslig när man jobbar med barn = )

måndag 8 november 2010

Trevlig kväll

Jag jobbar på att min man och jag ska göra saker ihop och komma varandra närmre för det har varit många år nu med barn som har tagit mkt tid och vi är så olika och har inte så många intressen ihop precis.

Så i kväll så var vi och handlade ihop sen åkte vi in till city och gick på en ljus vandring som finns i stan nu, det var kallt men mysigt på något sätt, vi avslutade med att gå och fika ihop.
Jag är faktiskt nöjd för det behöver inte vara så märkvärdiga saker alla gånger.

Så tänk på att man måste jobba på sitt förhållande hela livet och inte bara i början,  barna växer upp fort sen står man här med en partner som man vuxit ifrån som bara känns ungefär som sitt eget syskon och det vill man ju inte leva ihop med brorsan alltså lite mer spänning vill man ju ha i sitt förhållande.  ( sorry brorsan mena inget illa)

söndag 7 november 2010

Kallt

Kallt ute och varmt inne så har vi haft i dag.

På eftermiddagen så hade vi familjen på födelse fika, så nu är firandet över för denna gång.






Här är några av dom som kom.

Jag har pysslat med att sy ett par vantar, jag har försökt flera gånger med olika mönster men nu så hittade jag ett mönster på netet så nu gick det lite bättre.
Det lär inte bli några mer vantar för det ser ut som små påsar på händerna när jag har dom på.
Men nu så kan det få komma mer kyla för även om dom inte är snygga på så är dom varma.